Tuesday, 17 August 2010

Memories of a 1964 soda pop factory

Saya pernah melihat beribu atau mungkin berjuta banyaknya botol soda di kilang ini tetapi ini cerita lama. Sekarang hanya tinggal gambar ini sebagai kenangan dan bukti peninggalan kilang gergasi yang dibuka pada July 1964 ini.

10 comments:

Spallan said...

gambar-gambar yang mengganggu-gugat iman di waktu ramadhan...

frightrice said...

Hahaha! Kuatkan iman anda :)

Kalau nak memburu bulan puasa ni memang tak larat, kehausan! :)

en mat said...

siap ada helikopter view lagik, klasik... memori terindah, namun tinggal kenangan... national aerated water

chenta PEPSI said...

bg collector hingusan mcm saya ni..kalau msuk tmpt syurga botol mcmni...huh gerenti aku jd keladi xempuk..compem jg gedik lh...krn ketaksuban..hehe thanks bro..for preview this place...

Fitri Osman said...

kalau ketika ini factory NAW ni baru tutup 2 hari... skang jugak aku bawak ais batu dan cawan kosong satu.....erkkkk....

frightrice said...

En Mat, helikopter view ini ditemani si penjaga kilang yang senantiasa mengekori bontotku kemana jua hala tuju :)

Chenta Pepsi, your welcome. Lebih kurang la kita bro, meleleh...

Fitri, siap bercrate-crate bawak balik, boleh untuk Raya Puase dengan Raya Aji sekali :)

MgtBobber said...

Aduh!! terkenangnya semasa duluu.. bodoh betul tak ambik semua!!

frightrice said...

Takde lagi ke kilang kat Selangor ni kite buleh jember? :)

Rasli Jaafar said...

kalau ada lagi.. ni kena bawak lori KASSIM BABA boleh angkut semua..

frightrice said...

Hari diaorang nak clear semua barang kat kilang ni, masa tulah best bawak lori Kassim Baba hang tu, kononnya nak tolong la :)